Geertrui van den Brink verbeelden verwoorden verbinden
Kunstzinnig Counselen
 

Het boek is verschenen!

9789402247886_cov.jpg

 

Mijn boek waarin beschreven wordt hoe mijn grootvader dr.Albert van de Poel in het concentratiekamp terecht kwam, en weer vrijkwam, is verschenen. Het is een wonderlijk verhaal. Want men dacht dat hij pro-Duits was en hoe kon het dan dat hij werd gearresteerd? Werkte hij misschien voor de Britten en of was zijn contact met de Nederlandse regering in ballingschap de reden voor arrestatie?

Was het, de later vals gebleken, verklaring van een dubieuze persfotograaf. Of had het iets te maken met het toenmalige persbureau Katholieke Wereldpost? Een persbureau dat hoog op de liquidatielijst van de nazi's stond.En midden in de oorlog wordt hij vrijgelaten en mag hij naar huis. Met totale zwijgplicht! Wie had daar toestemming voor gegeven? Moest hij misschien nu voor de Sicherheitsdienst werken?

Vele vragen zijn in mijn hoofd voorbij gekomen bij het onderzoek en beschrijven van deze gebeurtenissen in zijn leven. Er is duidelijkheid!

Bestel dit boek via www.boekscout.nl direct online. 

Het staat daar in de digitale etalage. Voor bestelling via de boekhandel geef je het ISBN nummer door:  ISBN 9 789402247 886

Titel Dr. Albert van de Poel

Eerherstel voor Gestapogevangene 5919

 

 

 

Reacties van lezers op mijn boek

  • " Zojuist uitgelezen. Prachtboek. Goed onderzoek en een stijl die helemaal bij jou past. Ik ben blij dat ik zo'n mooi stuk werk cadeau kan geven''. Ad, historicus

 

  • " Je boek brengt meer zicht en daardoor inzicht in de tijd die achter ons ligt en het voelt ook dichtbij. Je boek brengt ook begrip voor de andere kant. Niet tegenover elkaar, niet over 'goed of fout', maar over (mede) menselijkheid" . Laura in Oosterhout.

 

  •  Mooi boek en wat een werk om dat allemaal uit te zoeken. De epiloog heeft me erg aangesproken. B.Kortman in Breda